Image133

Image133
Image133

ششمین جشنواره نوروزی کودکان ایرانی لس آنجلس به

همت «رادیو کودک» - یک رادیوی اینترنتی که برای ایجاد ارتباط بین بچه های ایرانی در سراسر جهان تاسیس شده و گردانندگان آن نادره سالار پوربرنامه ساز رادیویی و جمشید کاظمی  کارگردان هنری ،با حضور صدها تن از بچه های ایرانی تبار و خانواده های آن ها در اولین روز بهار و آغاز سال نوی خورشیدی برگزار شد.

 در این  جشنواره نوروزی کودکان ایرانی توانستند یک روز کامل را در محوطه مدرسه «تفت» در منطقه «سن فرناندو ولی»همراه با عمونوروز، حاجی فیروز،موسیقی شاد ایرانی، نمایش عروسکی، شعبده بازی، صرف غذاهای سنتی ، مسابقه ،  کاردستی و هنرنمایی هنرمندان هم سن و سال خود بگذرانند.  

نادره سالارپور که سال هاست در زمینه سرگرمی کودکان فعالیت دارد و علاوه براجرای برنامه های رادیویی از رادیوهای محلی لس آنجلس به برگزاری «کمپ های تابستانی» برای کودکان ایرانی آمریکایی اشتغال دارد معتقد است که جشن نوروز همراه با نمادهای شاد و گوناگونی که دارد یکی از مهم ترین جشن هایی است که بچه های می توانند از طریق آن با آداب و سنن و ریشه های ایرانی خود آشنا شوند:«به نظرمن جشن نوروز یکی از مهم ترین و شاید بتوانم بگویم منطقی ترین جشن های جهان است که با بهار و تازه شدن طبیعت  سروکار دارد و بچه ها به خوبی می توانند با آن ارتباط برقرار کنند. در عین حال این جشنی است که مردم را از هرسن و سال، با هرزمینه فرهنگی و مذهبی و اعتقادی که باشند درکنار هم و به خصوص در کنار بچه هایشان قرار دهد.»

درجشن نوروزی امسال بچه های لس آنجلس ،که هرسال هنرمندان بزرگسال مختلف  نیز در آن برنامه هایی اجرا می کنند، امسال «کوروس» خواننده موسیقی پاپ ترانه های ویژه ای را برای بچه ها اجرا کرد و «شیدا پگاهی» رقاص و طراح رقص ساکن لس آنجلس و مدیر «مرکز هنری پاسفیک آرت» مکانی که بسیاری از کودکان ایرانی تبار در آن به یادگیری رقص های سنتی ایرانی می پردازند نیز دست به اجرای برنامه زد.

امسال هم چون سال های گذشته، صحنه اجرای برنامه ها که درآمفی تئاتربزرگ مدرسه «تفت» قرار گرفته است دراختیار خود بچه ها بود که تمام روز با اجرای موسیقی، رقص و آواز برای تماشاگران هم سن و سال خود برنامه های سرگرم کننده و شادی آفرینی را اجرا کردند.

نادره سالارپور می گوید:«بسیاری از این بچه ها هرگز به ایران سفر نکرده اند و این فرصتی است که آن ها بتوانند در میان جمع با آداب و سنن جشن باستانی نوروز واز طریق برنامه های شادی آور عمو نوروز و حاجی فیروز و برگزاری مسابقه و گرفتن عیدی آشنا شده و به آن علاقمند شوند.»

در اطراف تالار بزرگی که محوطه میانی آن به میزهایی که بچه ها روی آن به کار دستی و نقاشی اشتغال دارند اختصاص داده شده، علاوه برغرفه غذاهای سنتی که در آن  با چلوکباب و بلال و آش رشته  و بستنی از بچه ها و والدین آن ها پذیرایی می شود، تعدادی غرفه های آموزشی و فرهنگی و غرفه های نمایش صنایع دستی نیز قرار داده شده است. علاوه برغرفه آموزش آسان موسیقی و غرفه آموزش بچه داری به مادران جوان، یکی از این غرفه ها محل آموزش تاریخ باستانی ایران است که توسط  «بنیاد فرهنگی جمشید» برپا شده است.دراین غرفه نقشه های رنگی ایران باستان، کتب و ویدیوهای آموزشی درباره ایران، تخت جمشید و شاهنامه فردوسی به دو زبان فارسی و انگلیسی در اختیار شرکت کنندگان از کودک و بزرگسال قرار گرفته است.

درگوشه دیگری از نمایشگاه برنامه کودک،  غرفه «عروسک های یولی» یا عروسک های سرامیک پوشیده درلباس های رنگارنگ محلی ونمایشی است از تشبیهات هنری یک هنرمند عروسک ساز ایرانی از فرهنگ روستایی ایران. عروسک های با لباس های قشقایی، کرد، آذربایجانی و گیلکی، در مقابل عکس هایی از مناطقی که از آن می آیند توجه بچه ها و بزرگسالان را به خود جلب می کند و خانواده ها درکناراین عروسک ها می ایستندو با آن ها عکس های یادگاری می گیرند. یولی در مورد این عروسک ها می گوید:«من تمام ذرات وجودم برگرفته از فرهنگ غنی کشور کهنسال ایران است. این عروسک ها سفیران فرهنگی و هنری سرزمینی هستند که من به آن تعلق دارم. آن ها به هرخانه ای که پای بگذارند فضای آن خانه را عطرآگین می کنند و بوی ایران را در گوشه و کنار آن می پراکنند.»

جشن نوروزی کودکان ایرانی لس آنجلس در طول روز از ساعت ١٠ صبح تا ٥ بعد از ظهر ادامه داشت و بچه ها در آخر برنامه با هدایا و بادکنک های رنگی به خانه های خود بازگشتند